perjantai 13. joulukuuta 2019

tiistai 17. syyskuuta 2019

EHOSTUSKURSSI ETÄTEHTÄVÄ 16.9.19

MILLÄ TAVALLA IKÄ VAIKUTTAA MEIKKAAMISEEN? MITÄ PITÄÄ OTTAA HUOMIOON? 

- Ikääntyminen tuo muutoksia ihoon; ensimmäiset rypyt, uurteet ja juonteet, ihon kiinteys ja joustavuus vähenevät. Mutta meikkaajan on osattava arvioida kasvojen ja kaulan sen hetkistä ulkonäköä, kuntoa ja rakennetta.

- Aikuista naista meikatessa pitää ottaa huomioon asiakkaan tämän hetkinen kasvojen kunto ja rakenne. Värivalinnoissa pitää huomioida asiakkaan persoonallisuus, tyyli ja toiveet. Erityistä huomiota tulee kuitenkin kiinnittää tuotteiden laatuun ja meikin kestävyyteen. Aikuisen naisen meikissä on keskityttävä kasvojen hyvien puolin korostamiseen eikä ainoastaan peittämään virheitä.

MINKÄLAISET MEIKKITUOTTEET SOPIVAT IKÄÄNTYNEELLE IHOLLE? MINKÄLAISET EIVÄT?

- Upean loputuloksen saavuttamiseksi on suosittava ihotyypin mukaisen voiteen käyttöä ja lisäksi voidaan hyödyntää kosmetiikan kiinteyttäviä, kohottavia ja silottavia tuotteita. Myös meikin  kestoa lisäävien, kiiltoa hillitsevien ja väriä korjaavien pohjustuotteiden käyttö kasvoilla, silmäluomilla, huulilla ja erityisesti t-alueella on suositeltavaa. Kevyt meikki on parempi vanhemmalle naiselle. Usein ihoon riittää sävytetty kosteusvoide, jos peitettävää ei juurikaan ole. Jos peitettävää on mm. punaisuuutta, voidaan paikallisesti käyttää vaikka peitevoidetta. Jos poskia halutaan muotoilla poskipunalla, niin sävyinä voidaan käyttää persikan ja korallin eri sävyjä kevyesti levitettynä.

Juonteita ja uurteiden häivyttämiseen olisi hyvä käyttää valokynää, koska ne ovat ohuita koostumukseltaan, vaaleita värejä ja valoa heijastavia. Vaaleilla väreillä luodaan juonteen pohjaa kohottava vaikutus.

Silmissä yläluomen pohjustus on tärkeää. Luomiväreillä muotoillaan silmiä ylöspäin suuntautuviksi, siksi väreinä olisi hyvä käyttää neutraaleja, keskitummien ja tummien eri sävyjä. Rajauksilla on ryhdistävä tehtävä ja siksi myös se on tärkeää aikuisen naisen meikissä. Rajaukset piirtävät silmät esiin ja sillä voi mm. nostaa surullista silmälinjaa ja tehostaa vaaleiden ja haaleiden silmien väriä. Mustaa ripsiväriä voidaan myös käyttää aikuisilla naisilla, mutta kunnon rajauksilla saadaan jo paljon aikaan. Kulmien luonnollista muotoa kannattaa vaalia muotoillessa. Hyvin muotoillut kulmat nostavat raskaita silmäluomia.

Huulimeikissä väreinä käytetään luonnonläheisiä, neutraaleja, heleitä ja tummahkoja värejä. Huulten rajaaminen selkeyttää epäselvää huulten reunaa, mutta niiden ei tulisi hallita huulimeikkiä kokonaan. Suositeltavaa olisi valita rajausväriksi joko huulipunan väriä lähellä oleva tai hieman vaaleampi sävy. Jos kuitenkin huulten oma muoto on selkeä eikä kynää tarvita estämään punan leviämistä reunojen yli, pelkkä huulipuna riittää mainiosti.

Aurinkopuuteria voi käyttää, jos kasvot kaipaavat muotoilua mm. poskien kaventaminen. Kiilloton mattamainen aurinkopuuteri häivyttää myös loistavasti kaksoisleukaa ja leukalinjaa sekä kohottaa laskeutuneita leukaperiä, väri ei kuitenkaan saa olla liian tumma.

- Kun halutaan välttää ryppyjen ja ihon kuivuuden korostamista, ei silmien alla kannata käyttää puuteria. Paksua meikkiä ei kannata tehdä, koska se korostaa ihon kuivuutta, ryppyjä, juonteita ja suurentuneita ihohuokosia. Sinisävyjä tulisi välttää, jos iho on punoittava, koska ne korostavat punaisuutta.

Silmämeikissä tulisi välttää rakeisia tuotteita. Alaluomessa vältetään puuteria, kynärajausta ei kannata yksinään käyttää, sillä se suttaantuu helposti.

Huulten rajaus ei saisi olla liian tumma eikä liian voimakas, koska ne pienentää suuta ja saattaa aiheuttaa liian kovan kontrastin ihoon nähden ja ne korostaa huulten pystyjuonteita. Räikeät värit korostavat ikääntymistä, myös ruskeita sävyjä tulisi välttää, koska niillä helposti saa aikaan väsähtäneen ilmeen.


MITEN MEIKATA IKÄÄNTYNEITÄ SILMIÄ? ENTÄS HUULIA?

- Ikä ei määrää sitä, millainen aikuisen naisen silmämeikin pitää olla. Jos silmäluomen liikkuva osa on hyvin näkyvissä eikä yläluomella ole juurikaan ryppyjä, voidaan silmämeikki tehdä useimilla väreillä ja tyyleillä. Silloin kun ryppyisyyttä on ja se on leskeutunut tai kun silmän valkuainen on väriltään punoittava tai samea, värin valinnalla, luomivärin laadulla, paikalla ja levittämistekniikalla on erittäin suuri merkitys. Silmämeikissä on otettava huomioon myös silmälasit. Silmämeikillä muotoillaan silmiä ylöspäin suuntautuviksi.

- Kauniisti muotoiltu ja raikkaan sävyinen huulimeikki kohottaa koko kasvojen ilmettä. Iän myötä ylähuuli yleensä pienenee ja painuu sivuiltaan sisään samalla kun alahuuli tulee voimakkaammin esiin ja suupielet saattavat painua alaspäin. Kestävä huulimeikki saadaan, kun väritetään huulet kauttaaltaan rajauskynällä. Päälle voidaan levittää huulipunaa tai huulikiiltoa suun keskiosaan. Rajaukset selkeyttää epäselvää huulten reunaa.


-ETSI HYVÄ TUTORIAL - VIDEO IKÄÄNTYNEEN IHMISEN MEIKKAAMISESTA, LINKITÄ VIDEO BLOGIIN. JA KERRO.. -

https://youtu.be/G698dqEfDyY

MIKSI VIDEO OLI MIELESTÄSI HYVÄ?

- Videossa oli mielestäni aika tarkkaan kirjoitettu vaihe vaiheelta mitä tehtiin. Ja video oli aika selkeä, tämmöinenkin ketä ei pahemmin ole ikinä meikannut saa kyllä hyvän pohjan tästä videosta. 👍🏻

SAITKO VIDEOLTA JOTAIN HYÖDYLLISTÄ VINKKIÄ? 

- Kaikki vinkit olivat hyödyllisiä tälle ei niin meikkaaja tyypille 😅👌🏻

MINKÄ TUOTEPERHEEN TUOTTEITA VIDEOLLA KÄYTETTIIN?

- Se ei kyllä tässä videolla selvinnyt 🤔

SELVITÄ KUKA VIDEOLLA MEIKKASI?

- Meikkitaiteilija Raili Hulkkonen

maanantai 16. syyskuuta 2019

16.9.19 EHOSTUSKURSSI TEHTÄVÄ 2

Tehtävänämme oli pareittain valita muutama tuote, joista meidän piti selvittää ainesosat (INCI) me Taijan kanssa saatiin aiheeksi rajaustuotteet ja valikoimme niistä kajalin ja nestemäisen eyelinerin.

lauantai 18. toukokuuta 2019

JUHLA- JA TEEMAKAMPAUSPALVELUT KURSSI

Olemme aloittaneet kampauskurssin jo syksyllä 2018 ja nyt kun kurssi on lähenemässä loppuaan, niin teen postauksen mitä olemme kurssilla tehneet ja läpikäyneet.

Pahoittelen jo etukäteen, mutta valtaosa tekemistäni kampauksista kuvat ovat unohtuneet ottaa, mutta kerron sitten hieman käyttämistäni tekniikoista.

MARRASKUU:

Ensiksi olemme käyneet läpi, kurssin tavotteita ja sisältöä mm. hiuspinnien kiinnitystä, kuminauhan kiinnitystä, kampausrullia ja niiden kiertämistä jne.

Olemme tehneet PYSTYNUTTURA KAMPAUKSEN ja siitä myös muunnelman.

Pystynuttura kampaus

RULLAKAMPAUS KUMILENKILLÄ. Tästä työstä mulla ei taas kuvia ole, mutta kerron siitä hieman. Poninhäntä kiinnitettiin takaraivolle, sen jälkeen poninhännästä eroteltiin päällimmäinen osio. Erotellusta osiosta tehtiin rullan sileä pinta, loppuosa tupeerattiin. Poninhännän pinta silotettiin ja kiinnitettiin kumilenkin toiselle puolelle, pinnejä käytettiin ristikkäiskiinnityksellä, jotta osa saatiin pysymään tukevasti paikoillaan. Loppuosa hiuksista rullaattiin ja silotettiin pinta, sileän pinnan aikaansaamiseksi käytettiin apuna lakkaa. Rullan toinen sivu kiinnitettiin rullan sisältä pinneillä.

Sitten olemme käyneet läpi silmukkatekniikkaa ja tehty SILMUKKAKAMPAUS ja SILMUKKAKAMPAUS ILMAN PONINHÄNTÄÄ.

Silmukkakampaus

Silmukkakampaus ilman poninhäntää

JOULUKUU

Ennen joulua sitten kävimmekin läpi eri lainetekniikoita. LAINEITA voi tehdä monin eri tavoin kuten; PAINAMALLA, mistä lähdetään lainetekniikkaa harjoittelemaan, sen takia koska myös muissa tekniikoissa tarvitaan painamistekniikkaa. Tämän jälkeen opeteltiin laineita SORMIKIHARATEKNIIKALLA ja lopuksi teimme laineita KIHARTIMELLA. Kuvia itselläni on ja ei ole laineista ja ne joista kuvia on, niin en lisää niitä tähän koska en ole tyytyväinen lopputuloksiin.

HELMIKUU

Helmikuussa käytiin läpi föönitekniikkaa ja samalla meidän tehtävänämme oli föönata yhdet pitkät hiukset (oikealle mallille) ja yhdet lyhyet hiukset (tämän sai tehdä harjoituspäälle)

Lyhyiden hiusten föönaus



Kävimme myös läpi koristeiden ja lisäkkeiden käyttöä kampauksissa, näin ollen teimme myös LISÄKEKAMPAUKSEN.

Lisäkekampaus

Myös olemme puhuneet kampauksien väreistä ja eri tyyleistä. Tässä kohtaan pääsimmekin hääkampausten teoriaan ja harjoiteltiin hunnun kiinnittämistä kampaukseen. Lopuksi teimme LYHYEN HIUKSEN HÄÄKAMPAUKSEN HUNNULLA.

Hääkampaus hunnulla

HUHTIKUU

SOLMUKAMPAUS.

Solmukampaus

Teimme myös PUNONTAKAMPAUKSEN, siitä jäikin taas kuvat ottamatta, ylläri ylläri..

Kuva lainattu kirjasta

Kampauskurssin viimeisillä päivillä meillä oli tehtävänä toteuttaa asiakkaille HÄÄKAMPAUS, PITKIEN HIUSTEN KAMPAUS ja PITKIEN HIUSTEN KAMPAUS KORISTEELLA.

Pitkien hiusten kampaus

Hääkampaus lyhyisiin hiuksiin

Pitkien hiusten kampaus koristeella

torstai 4. huhtikuuta 2019

TYÖSSÄOPPIMINEN

Noniin, tässä postauksessa kerron vähän liikkeestä, jossa olen 2 viikon ajan työssäoppimassa.

Blandos on liikkeen nimi joka sijaitsee Salossa, Turuntie 14. Blandoksessa työskentelee yksin, liikkeen omistaja Mia Czakan, joka perusti liikkeen vuonna 2001. Alalle Mia on valmistunut jo vuonna 1983.

Parturi-kampaamo Blandos on avoinna:
ma-pe 9-17.30
tiistaisin liike on suljettu
lauantaisin 9-13



Ajan voi varata puhelimessa 02-733 77 35
Tai netissä
https://salontuisku.avoinna24.fi/company/reservation

Blandoksen kanssa samoissa tiloissa työskentelee myös toinen parturi-kampaamo, joka on nimeltään Salon Tuisku.


Liikkeessä käytetään pääasiassa Goldwellin dualsenses ja stylesign muotoilu- ja hoitotuotteita. Simin system 4 sarja on myös käytössä.

Blandoksessa käytetään suomalaisia värejä, niin värit ovat Simin.

Parturi-kampaamo Blandos on myös erikoistunut
peruukkipalveluihin. Liikkeessä on peruukkivalikoima, josta voi kokeilla omaan tyyliin sopivaa mallia. Liikkeessä on myös peruukeille tarkoitetut hoitotuotteet käytössä mm. Revlon.

Blandos neuvoo ja opastaa sinua kaikin tavoin ammattitaidolla.



tiistai 26. maaliskuuta 2019

26.3.2019 AMISTYLE

Olen tällä hetkellä työssäoppimassa (siitä teen päivityksen myöhemmin), mutta kampaamo on kiinni tiistaisin niin olen nämä tiistait koulun amistylessä.

Tänään minulla oli ensimmäinen asiakas heti 8:15, jolla oli toiveena saada joku hius/hiuspohjan hoito ja sitten vielä ripsien värjäys ja kulmien värjäys ja muotoilu.

Ensin värjäsin asiakkaan kulmat ja ripset. Sen jälkeen toteutin asiakkaan hiuksiin Kerasilk hoidon. Käytin kerasilk - controllia, joka on tarkoitettu vaikeasti hallittaville pörröhiuksille, joka silottaa ja antaa upean kiillon.



Ennen / Jälkeen

Ruokailun jälkeen sain asiakkaaksi vielä, vanhemman naisen. Aikaisemmin leikkasin hänen hiukset, mutta sillon ei ollut aikaa värjätä, joten tänään oli värjäyksen aika.

Ennen / Jälkeen

Asiakaalla ollut aina tummat hiukset joten tälläkin kertaa tummat niistä piti saada. Joten KC ultimate 3.35 värjättiin ja koska kyseessä oli harmaa hius, niin joukkoon laitettiin 3NN, että saatiin harmaat peittoon.

Olin asiakastöihin tyytyväinen ja itse asiakkaat olivat myös 👍 Tänään myös sain myytyä ensimmäisen tuotteeni 😅👌

perjantai 22. maaliskuuta 2019

22.3.2019 OMIA HIUSTENLEIKKAUS ASIAKKAITA

Tänään meillä oli viimeinen päivä hiustenleikkuu kurssista ja kaikilla meillä piti olla omia leikkaus asiakkaita.

Aamulla minulle tuli vanhempi mies asiakkaaksi, joka oli käynyt kymmenisen vuotta samalla parturilla. Joten siitä syntyi itselleni pieniä paineita, että miten nyt osaankaan leikata toisen hiuksia 😅

Kun aloitin leikkaamaan asiakkaan hiuksia, niin ei ollut paineita enää laisinkaan. Ajattelin, että kyllä tästä selviydytään. Asiakas halusi hiuksia lyhkäsemmäksi ja näin tein. 😊

Asiakkaan hiukset ennen

Asiakkaan hiukset jälkeen

Asiakkaan hiukset lyhentyivät aika reippaastikkin. Olimme asiakkaan kanssa tyytyväisiä lopputulokseen. ✌️🤗


Ruokailun jälkeen leikkasin vielä luokkatoverini hiukset. Hän halusi, että hiukset tasataan ja kuolleet latvat leikattaisiin pois.

Hiukset ennen / jälkeen 

Tähän leikkaukseen olin myös tyytyväinen. Vaikka asiakas oli alkajaisiksi sitä mieltä, että ei halua hiuksista paljon pituutta pois. Lopputulos oli kuitenkin asiakkaalle mieluinen, vaikka hiuksista lähtikin muutama sentti✌️

torstai 21. maaliskuuta 2019

21.3.2019 LEIKKAUSPÄIVÄ

Tänään meillä oli ohjelmassa leikkuuta. Opettajat olivat laittaneet koulun henkilökunnalle aikaisemmin viestiä, että tänään saa ilmaisia naisten hiustenleikkauksia, sitä mukaan kun tekijä on vapaana.

Itselläni oli tänään yksi asiakas jolle tehtiin tasoitusleikkaus ja sai ottaa reilulla kädellä, että saatiin kaikki kuolleet latvat pois.

Harmittaa vietävästi, että ennen kuva unohtui..taas 🤦 Tänään olin kyllä niin jännittynyt aamulla, koska tämä oli ensimmäinen kerta kun asiakkaaksi voisi tulla ketä vaan, eikä peilin eteen istuisikaan tuttuja kasvoja. Päässä ei juur pyöriny, et tarttis jottai kuviiki ottaa. Asiakas kun saapui, niin yritin saada jännittyneisyyden pois itsestäni. Loppujen lopuksi leikkaus sujui hyvin ja olimme asiakkaan kanssa tyytyväisiä lopputulokseen.

Asiakkaan hiukset valmiina

Leikkauksen jälkeen föönasin hiukset ja tarkistin vielä leikkauksen kuivana. Lopuksi keventelin vielä latvoja pointtaamalla.

Asiakas halusi lainekiharoita, niin ne asiakkaalle vielä tein ja viimeistelin lakalla. 😊

tiistai 19. maaliskuuta 2019

19.3.2019 YHDISTYMÄTÖN KEHÄLINJA HARJOITUS

Tänään jatkoimme harjoituspään leikkaamista. Tavoitteena oli takaosan yhdistymätön kehälinja. 

Saksikampana otettiin molemmat sivut, jotta saimme suoran linjan pääliosaan (vähän laatikkomainen) 😅

Kun sivut oli leikattu, niin lyhensimme myös pääliosaa liikkuvalla mitalla. Itse lyhensin myös otsahiukset suhteellisen lyhyiksi niin, että omasta mielestäni työni näytti hyvältä 👌 Lopuksi kävin pinnan vielä läpi kampa-veitsi otteella ja pointtailin latvoja.

Valmis työ

perjantai 15. maaliskuuta 2019

15.3.2019 KONEKAMPA TEKNIIKKA HARJOITUSTA

Harjoituspää senkun lyhenee lyhenemistään  🤭

Tänään harjoittelimme konekampa tekniikkaa harjoituspään toiseen sivuun. Oli jännä huomata mikä ero tuli konekammalla vs saksikammalla leikattuun puoleen.

Yhdistelimme sivut takaosan pituuden kanssa ja pääliosa leikattiin vaakaosioilla hieman pitenevästi oikeaan sivuun (pidempi puoli alunperinkin) Otsahiuksia myös lyhennettiin nyörittämällä ja veistä käyttämällä.

Lopuksi teimme konekampa sivulle kaksi selvää porrasta koneella. Keventelin myös hieman pääliosaa veitsellä ja viimeiseksi vielä kuivaleikkasin hiuksia koneella.

Valmis työ ja saksikampa puoli

Konekampa puoli

torstai 14. maaliskuuta 2019

14.3.2019 OMIA HIUSTENLEIKKAUS ASIAKKAITA

Tänään meillä oli ohjelmassa omien asiakkaiden hiustenleikkuuta. Itse sain tähän päivään kaksi asiakasta.

Ensimmäinen asiakkaani oli mies, jonka hiukset olivat kasvaneet hippasen yli mallistaan 🙈

Asiakkaan hiukset ennen

Jep, unohdin ottaa ennen kuvat hiukset kuivana 🤦 Mutta onneksi on tällä kertaa edes nämä kuvat, josta kuitenkin huomaa hiusten pituuden.

Asiakkaalla oli ennen leikattu aika perus ananas, jossa sivut ja takaa on ajeltu koneella lyhkäsiksi ja pääliosa on jätetty pidemmäksi.

Tänään asiakkaalla oli toiveena, että sivuja ja takaosaa lyhennettäisiin, mutta pääliosa saisi jäädä koskemattomaksi.

Niinpä lähdin leikkaamaan takaata keskeltä hieman ylöspäin pitenevää kehälinjaa liikkuvalla mitalla. Koneella siistisin hiusrajat ja hieman  myös kuivaleikkasin koneella hiuksen pintaa, lopuksi vielä keventelin muotoilusaksilla ja kammalla. Pääliosa jätettiin asiakkaan toiveesta omaan mittaansa.

Asiakkaan hiukset jälkeen

Minä ja asiakas itse oli tyytyväinen lopputulokseen.


Toinen asiakkaani oli iäkkäämpi nainen, jonka toiveena oli, että hiukset lyhennettäisiin reippaasti.

Asiakkaan hiukset ennen

Tein ristijaotuksen. Aloitin leikkaamaan aivan alimmaiset hiukset tasausleikkaus tekniikalla, haluttuun mittaan. Sen jälkeen aloitin keskeltä takaata leikkaamaan liikkuvalla mitalla, tasaista kehälinjaa. Pääliosa leikattiin vaakaosioissa ja mitan otin takaata jo leikatuista hiuksista. Lopuksi siistisin hiusrajoja koneella. Keventelyä ei tarvittu, koska asiakkaalla niin hentoinen hius.

Asiakkaan hiukset jälkeen

Asiakkaalla oli aika harmaa tyvikasvu, niin kuvista ei tullut parhaita mahdollisia. Ja tänään ei ollut aikaa värjätä niitä 🙄 Katsotaan josko ensiviikolla asiakkaalla olisi aikaa tulla värjäykseen, niin päivitän sen tänne sitten taas 😊

Leikkaukset ovat hieman vielä haastavia ja joudun pyytämään opettajan apua jonkin verran, mutta ehkä se tästä pikkuhiljaa lähtee sujumaan. 🤞 Harjoitus tekee mestarin, vai miten se meni 🙈

Joka tapauksessa minä ja asiakas itse olimme tyytyväisiä myös tähän leikkaukseen. Väriä vielä, niin sitte on hyvä 👌

tiistai 12. maaliskuuta 2019

12.3.2019 SAKSIKAMPA TEKNIIKKA TUTUKSI

Tänään pääsimme saksikampa tekniikan makuun, kun lähdimme kokeilemaan sitä harjoituspäähän.

Saksikampa tekniikkassa pitää muistaa nostaa kamman piikit poispäin hiuspohjasta ja kampaa täytyy kääntää pikkuhiljaa enemmän itseään kohden mitä ylemmäs edetään. Hiukset leikataan kuivana.

Meidän piti leikata toiselta puolelta, korvalta niskaan pikkasen viistosti tällä tekniikalla ja ylöspäin pitenevästi.


Tekniikka oli mielestäni aluksi haastava, kun ei tiennyt mistä alottaisi. Mutta loppupeleissä tätä oli kiva leikata ja innostuinkin niin, että leikkasin vähän suuremman osion tuosta korvan päältä 🙈  Mutta ei kai se menoa haittaa, ens tunneilla jatketaan taas 🤭

torstai 7. maaliskuuta 2019

7.3.2019 PORRASTUSLEIKKAUS PULISONGILLA

Tänään olemme leikanneet porrastusleikkausta pysyvällä sekä liikkuvalla mitalla.

Takaosa leikattiin liikkuvalla mitalla porrastetusti 45 asteen kulmassa, viistoin osioin. Mitta otettiin korvan takaata, jossa pulisonki oli jo leikattu.



Päälliosa leikattiin pysyvällä mitalla johon mittapituus otettiin takaata. Hiukset vedettiin kaikki jakauksen kohtaan ja leikattiin poikki.

Oikealta sivulta (pidempi puoli) kampasin kaikki hiukset kohtisuoraan jakaukselle ja leikkasin eteenpäin pitenevästi.

Otsahiukset leikattiin viistosti, jotta saatiin lyhyt ja pitkä puoli yhdistymään.


Lopuksi vielä kevennettiin reilusti hiuksia pointtaamalla ja vuolemalla.


Jatkoimme seuraavalla leikkaustunneilla, lyhentämällä taas nuken hiuksia.

Takaa leikattiin liikkuvalla mitalla ylöspäin pitenevästi. Pääliosa leikattiin viipalemuotoisissa osioissa, eteenpäin pitenevällä tekniikalla ja mitta tuli takaosasta. Lopuksi pääliosaa nyöritettiin pienissä osioissa ja veitsen kanssa rikottiin pintaa, jotta saatiin rikottu ja epätasainen otsatukka.


tiistai 5. maaliskuuta 2019

5.3.2019 LYHYEN HIUSMALLIN LEIKKAUS

Tänään meillä jokaisella piti olla malli, jolla tulisi olla lyhyet hiukset.

Mun asiakkaakseni tuli siskoni, jolla tosin oli pidemmät hiukset. Hän kuitenkin kävi mallikseni, koska tarkoituksena oli lyhentää hiuksia huomattavasti.

Ositin hiukset korvalta korvalle ja taakse jätin muotolinjan auki ja ohjurin keskelle. Koska hiuksista haluttiin takaata lyhyet jotka pitenee hieman eteenpäin.

Aloitin siis leikkaamaan takaata a-linjan mukaisesti. Määrittelin pituuden ja saksilla poikki. Siitä etenin leikkaamaan hiukset porrastustekniikalla, pysyvällä mitalla.

Sivut leikkasin samalla tavalla, mutta tein pysyvän mitan korvan takaosan kohdalle, näin se piteni hieman eteenpäin.

Koska olen niin loistava ottamaan niitä kuvia, niin taas jälleen kerran ennen kuvat unohtui 🤦 Sen takia alla olevassa kuvassa ennen kuva ei ole juuri nyt otettu, mutta se on otettu viikko sitten ennen kuin samainen asiakas tuli värjäykseen. Mutta kuvasta näkee pituuden, mitä se oli ennen leikkausta.


Lopuksi vielä tarkistelin leikkausta ja pointtailin latvan läpi, lyhensin myös asiakkaan otsahiukset.

Asiakkaan hiukset valmiina
Leikattu otsatukka

Oli mukava päivä kyllä, oli mukava leikata pitkästä aikaa asiakkaan hiuksia. 💇 Minä ja asiakas olimme tyytyväisiä lopputulokseen.

sunnuntai 3. maaliskuuta 2019

1.3.2019 LEIKKAUSHARJOITUKSIA

Tällä viikolla meillä alkoi toinen leikkauskurssi ja tarkoitus on tutustua lyhyen hiuksen leikkauksiin. Odotan jo innolla, mitä tulee vastaan 🤭

Perjantaina pääsimmekin testailemaan saksia taas pitkästä aikaan harjoituspäähän johon teimme pysyvän mitan leikkausharjoituksen.

Opettajan ohjeet leikkaukseen

Ja arvatkaas kenellä jälleen kerran unohtui ottaa ennen kuvat ja kuvat osituksista 🤦

Tässä kuitenkin kuvat jälkeen 😅

Oli kieltämättä kiva taas pitkästä aikaa harjoitella leikkaamista. 😊

sunnuntai 27. tammikuuta 2019

25.1.2019 MUODIKAS VÄRJÄYS

Tänään teimme yksilötyönä muodikkaan värjäyksen, jossa käytetään kahta eri väriä ja hiuksissa on oltava kohta, jota vaalennetaan ainakin 2 astetta.

Sain mallikseni siskoni, jolle värjäsin aikaisemmin räväkän violetin tukan. Tiesin jo heti aluksi, että tästä tulisi haastava värjäys..

Noh, asiakkaan hiukset olivat nyt kulahtaneen violetin väriset, oma maantienharmaa tyvikasvu pituus kulahtanut violetti ja latva paikoittain yhtä vaalea kun tyvi.

Pieni epätoivoi meinasi iskeä kun asiakas istui penkkiin ja rupesin pähkäilemään, mitä teen näille hiuksille? Pää löi niin sanotusti ihan tyhjää.. Aikaa siinä kului, ennen kun oikeasti sain jotain ideaa mitä teen.

Asiakas näytti KC:n kevytvärikartasta hiustupsua 8.23 ja sanoi haluavansa joskus viileän hiekan väriset hiukset. Niinpä päätettiin asiakkaan kanssa, että laitan kaikkialle hiuksiin kevytkestovärinä 8.23 Kertoen asiakkaalle, että tupsun värisiä hiuksia ei tule, mutta väri on hyvä tummuusasteeltaan ja tasoittaa sen nykyisen "sekametelisopan". Oikealle sivulle teen muutaman punavioletin raidan käyttäen 0.26 mixiä.

Ei muuta kun sekoittelemaan värejä. Kevytkestoväriä tein 60ml, 8.23 väriä 30ml jossa käytin 1,5% hapetetta 30ml. Raitaväriä tein 20ml, 0.26 10ml ja 6% hapetetta 10ml.

Kun olin saanut värit sekoitettua, aloitin tekemällä muutaman raidan sivulle. Tässä kun käytin korkeaa hapetetta, niin se värjää omaa hiuksen pigmenttiä vaaleammaksi ja tuo punavioletin värin siihen päälle.

Kun raidat olivat värjätty, niin aloitin värjäämään asiakkaan tyven ensin jonka jälkeen siirryin taakse levittämään väriä hiusten pituuksiin ja latvoihin. Värin annettiin vaikuttaa 30min.

Tämän jälkeen pesupaikalle -> emulgointi, sampoo ja hoitoaine. Sitten pyyhekuivaus, föönaus ja hiusten viimeistely.

Asiakkaan hiukset jälkeen

Ja arvatkaas kukapa unohti ottaa ennen kuvat, again?? 😥  Mut lopputulos on kyllä paljon tasaisempi, mitä se oli kun asiakas tuli.

Lopuksi leikkasin vielä asiakkaan otsahiukset, koska olivat kasvaneet liian pitkiksi. Olimme asiakkaan kanssa ihan tyytyväisiä lopputulokseen.

24.1.2019 VAALEAMMAKSI VÄRJÄYS 11- JA 12-SARJAN VÄREILLÄ

Tänään teimmekin parityönä vaaleammaksi värjäyksen 11- ja 12-sarjan väreillä.

Mun ja Tiian asiakkaana oli luokkatoverimme jolla luonnostaan on aivan vaaleat hiukset, joita ei ole aikaisemmin koskaan värjätty.

Ja siis 11- ja 12-sarjan värit ovatkin tarkoitettu ainoastaan luonnonhiuksille tai hiuksille, joista on poistettu edellinen kestoväri. Ei siis vaalennetuille hiuksille.

Asiakkaan hiukset olivat tummuusasteeltaan 10, mutta joukossa oli hieman keltaisuutta. Siksi halusimmekin käyttää KC:n 12.1 taittamaan keltaisuutta jotta hiuksista saisi vähän kylmemmän sävyiset.

Asiakkaan hiukset ennen

Suojasimme asiakkaan huolellisesti ja lähdimme sekoittamaan väriä. Käytimme KC:n 12.1 ja 9 % hapetetta 1:2

Aloitimme värjäämällä asiakkaan pituudet ja latvat ensiksi ja annoimme niiden vaikuttaa 15min. Lopuksi laitoimme värin tyveen ja annoimme värin vaikuttaa vielä 30min.

Yhteensä kun 45minuuttia oli kulunut menimme pesupaikalla ja pesimme värin pois. Pesun jälkeen lisäsimme asiakkaan hiuksiin  color mask [art]ia sävyssä MOONSTONE. Annoimme maskin vaikuttaa n. 5min ja huuhtelimme. Lopuksi vielä viimeistelimme hiukset.

Asiakkaan hiukset sivusta, ennen ja jälkeen

Asikkaan hiukset takaata, ennen ja jälkeen

Lopputulos oli kaikkien mielestä onnistunut. 👌Hiuksista saatiiin kylmemmät ja aivan mieletön kiilto.