torstai 22. marraskuuta 2018

22.11.2018 VAALENNETUN HIUKSEN VÄRJÄYS TUMMAKSI

Tänään oli sitten toinen värjäyspäivä, johon itse hankimme asiakkaat. Asiakkaalla piti olla vaalennetut hiukset jota piti tummentaa ainakin osittain, tällä työllä kun arvioitiin esipigmentointitaitoja. Työn sai toteuttaa pareittain.

Itse sain asiakkaaksi oman siskoni ja suoritin värjäyksen yksin 😊

Asiakkaalla oli hiukset tummuusasteeltaan 8-9. Tyvi (n.2 cm) oli semmone perus "maantien harmaa" Pituus oli vähän tummempi kuin tyvi (tummuusasteeltaan 8) ja latva taas vaalea.


Asiakas halusi violetit hiukset, joten asiakas valitsi hiustupsun 5VV MAX. Ja värjäsin siis hiukset GOLDWELLIN COLORANCE- värisarjalla.

Tein yhteensä 3 eri väriä;
Tyvi 1:1 5VV MAX (10ml) + 5N (10ml) + 2% hapetetta (20ml)
Latva 1:2 5VV MAX (20ml) + 2% hapetetta (40ml)
Esipigmentointi 5R (10ml) + vesi (30ml)

Kun värit oli tehty, niin ei muuta kun värjäämään. Aloitin tyvestä, sitten siirryin latvaan (vaaleisiin osiin) johon levitin esipigmentoinnin, johon perään sutisin vielä keskiosaan viimeisen värin. Sitten odoteltiin 20 minuuttia

Värit päässä
Kun aika oli umpeutunut, niin menimme pesupaikalle. Emulgoisin, pesin ja lopuksi laitoin vielä hoitoaineen. Pesun jälkeen vielä viimeistelin hiukset ja annoin asiakkaalle kotihoito-ohjeet värin ylläpitoon.

Hiukset värjäyksen jälkeen


Värjäystä oli todella kiva toteuttaa ja kun tän päivänen oli taas ihan erinlaista kun eilinen harmaan hiuksen värjäys..Tykkäsin.. 👌 Mielestäni onnistuin työssäni ja myös itse asiakas oli tyytyväinen lopputulokseen. 😊

Nyt ensimmäinen osa värikurssista on taputeltu, jatketaan tästä taas tammikuussa 😊

keskiviikko 21. marraskuuta 2018

21.11.2018 HARMAAN HIUKSEN VÄRJÄYS KEVYTVÄREILLÄ

Tänään olikin sitten ensimmäinen värjäyspäivä omalle asiakkaalle.. Tehtävänämme oli värjätä harmaa hius kevytväreillä ja saimme tehdä tämän parityönä..

Ensiksi lähdimme parimme kanssa täyttämään asiakasanalyysi kaavaketta ja mietimme minkä tummuiset asiakkaan hiukset olivat tällä hetkellä, kuinka paljon harmaita oli ja minkälaiseksi asiakas haluaa hiuksensa.

Asiakkaan hiukset ennen

Asiakas halusi tummaksi tyven (tummuusaste 3) ja latvan hän halusi jäävän punaiseksi.

Kun opettaja oli kuunnellut meidän suunnitelman ja tarkistanut meidän täyttämän kaavakkeen, niin lähdimme sekoittelemaan värejä.

Käytimme KC VELVETY värisarjaa ja teimme kevyt-kestovärin joka on mahdollista vain tässä sarjassa. 😊

Tyveen käytimme 1:1, 3N + 4.1 + 6% hapetetta (en muista määriä enää kun parini sekoitti tämän värin) Itse sekoitin värin latvaan; 1:1 065 (30ml) + 3% hapetetta (30ml)

Värien sekoittelujen jälkeen lähdimme värjäämään asiakkaan hiukset. Parini levitti tyvivärin ja itse värjäsin heti latvan siihen perään.

Annoimme värin vaikuttaa 30 minuuttia, jonka jälkeen lähdin pesupaikalle asiakkaan kanssa. Käytin asiakkaalle, värihiuksille tarkoitettua samppoota ja hoitoainetta.

Lopuksi vielä parini viimeisteli asiakkaan hiukset.

Asiakkaan hiukset jälkeen


Hiusten värjäys oli mukavaa puuhaa. Mutta itselleni tuottaa päänvaivaa vielä muistaa sekoitussuhteet ja mitä hapetetta käytettiinkään (ja kun eri firmoilla on eri vahvuudet hapetteissa) 🤔 Mut kova luotto siihen, että ne vielä jonain päivänä opin ja tekemällähän sen oppii 👌 Mutta tästä päivästä selvitty ja me olimme parini ja myös itse asiakkaan mielestä tyytyväisiä lopputulokseen.

sunnuntai 11. marraskuuta 2018

9.11.2018 KULMIEN JA RIPSIEN VÄRJÄILYÄ

Tänään meillä olikin sitten ohjelmassa kulmien ja ripsien värjäilyä. Saatiin tehdä värjäyksiä toisillemme, mutta sai myös olla ulkopuolinen malli, niinkuin osalla olikin.

Ensin ohjaajamme kertoi meille hieman kulmien ja ripsien värjäyksen ja muotoilun teoriaa ja lopuksi näytti vielä omalle asiakkaalleen miten homma käytännössä etenee.

Saimme hyviä perustietoja ja mm. tietoa mitä kannattaa välttää kulmien muotoilussa

Ensin muotoilimme asiakkaan kulmat, käytimme vahaa ja pinsettejä muotoiluun. Kun kulmat saatiin muotoiltua, niin sitten vaan levittelemään valittuja värejä kulmiin ja ripsiin.



Saatiin asiakkaan kulmat ja ripset tummemmiksi, kuten asiakas toivoi.  Olimme asiakkaan kanssa tyytyväisiä lopputulokseen.

lauantai 10. marraskuuta 2018

8.11.2018 SUORAVÄRIN KOKEILUA

Tänään olikin ohjelmassa suoravärien kokeilemista toisillemme..

Mun asiakkaallani oli tummat hiukset, jossa latva värjätty punaiseksi. Joten tähän käytimme punaista suoraväriä, koska väri oli hieman kulahtanut latvoista ja asiakas halusi siitä kirkkaan punaisen.

Ensin pestiin asiakkaan hiukset ja levitettiin suoraväri pyyhekuiviin latvoihin pesupaikalla. Annettiin värin vaikuttaa n. 20 min. Pestiin väri pois ja laitettiin vielä hoitoaine. Lopuksi vielä viimeisteltiin hiukset.

Hiukset ennen värjäystä

Hiukset värjäyksen jälkeen


Ruokailun jälkeen sain vielä yhdelle opiskelutoverille levittää vaalennusvärit hänen hiuksiinsa. Empä siinä itse kauheasti tehnyt muuta, kun levittelin väriä hiuksiin ja lopuksi pesin värin pois 😅 Mutta yhtä kokemusta rikkaampana taas eteenpäin 👌 Sain kuitenkin vähän tietoa hapetteista ja vaalennusjauheesta, kun kyselin samalla kun opiskelija itse sekoitteli väriä.



VÄRIKURSSI ALKAKOON

Kauan odotettu värikurssi alkoi meillä maanataina 5.11. Ensimmäiset päivät kävimme teoriaa läpi ja puhuttiin väreistä, värin näkemisestä, väritähdestä, väriympyrästä, tummuusasteista, sävyistä, vivahteista ja värinumeroinnista.. Paljon asiaa siis..

Keskiviikkona pääsimme kokeilemaan hieman värjäystä, kun jokainen meistä värjäili vuohen karvoja. Ja nämä värjättiin ainoastaan päävärejä käyttämällä, jotka on sininen, punainen ja keltainen.

Valmiiksi värjätty väriympyrä

maanantai 5. marraskuuta 2018

1.11.2018 ENSIMMÄINEN KERROSTUSLEIKKAUS ASIAKAS

Meillä piti olla tänään omat porrastusleikkaus asiakkaat. Mutta itse olin leikannut jo tuon porrastuksen niin tänään leikkasin sitten tuon kerrostusleikkauksen, koska se oli tekemättä.

Kerrostusleikkauksella rakennetaan kehälinjan muotoa sekä pituuseroja. Kerrostusta voi leikata liikkuvalla tai pysyvällä mitalla. Sormien asennolla on iso merkitys leikatessa, sillä voidaan määrittää kuinka paljon hiukset kerrostuu. Hiukset leikataan yleensä sormien päälipuolelta.

Sain tälläkin kertaa mallikseni ystäväni, jolla hiukset olivat vähän yli olkapäiden. Asiakkaan toiveena oli ettei paljon pituudesta lähtisi, jotta hiukset saisi vielä ponnarille.

Asiakkaan hiukset ennen

Ensin pesin asiakkaan hiukset Goldwellin Dualsenses Rich Repair shampoolla ja hoitoaineella, jotka on tarkoitettu kuiville ja vaurioituneille hiuksille.

Juteltuamme asiakkaan kanssa, päätimme yhdessä tuumin, että hiuksiin jätettäisiin vahva muotolinja ja kerrostetaan vain pääliosa. Niinpä lähdin tätä toteuttamaan.

Ensin otin korvan yläpuolelta alaosan, jonka leikkasin tasausleikkaustekniikkaa käyttäen. Hiusten alaosan tasoituksen jälkeen, lähdin kerrostamaan yläosaa. Yläosan jaoin kahteen osaan, jonka jälkeen otin alaosan hiuksista mittapituuden. Leikkasin hiukset lohkoittain liikkuvalla mitalla ja tein tämän pointtaamalla, jotta hiukset laskeutuvat nätisti, eikä hiuksiin tule selviä kerrostuksen rajoja. Lopuksi vielä tarkisteltiin ja mittailtiin, että hiukset ovat samanpituisia molemmilta puolilta.

Asiakkaan hiukset jälkeen

Olimme asiakkaani kanssa tyytyväisiä lopputulokseen 👌