perjantai 28. syyskuuta 2018

28.9.2018 PITKIEN HIUKSIEN FÖÖNAUSKOE

Meillä oli tänään pitkien hiuksien föönauskoe, joka toteutettiin harjoituspäälle. Tyveen piti saada kohotusta, hius suoraksi ja latva hieman kääntymään sisäänpäin.

Alkajaisiksi pesin harjoituspään hiukset. Sitten föönasin hiuksia hieman, etteivät ne olleet ihan läpimärät. Sen jälkeen laitoin hiuksiin hieman muotoilutuotteita, föönausnestettä pituuksiin joka silottaa hiusta ja käytin myös muotoiluvaahtoa antamaan volyymia.

Tein ristijaon hiuksiin ja lähdin föönaamaan pyöröharjatekniikkaa käyttäen.

Kuva ennen föönauksen aloitusta
(muut ennen kuvat unohtui 🙈)

Valmis työ edestä

Valmis työ oikealta sivulta

Valmis työ vasemmalta sivulta

Valmis työ takaata

torstai 27. syyskuuta 2018

27.9.2018 LETTIKOE

Tänään meillä oli lettikoe, jossa piti käyttää vähintään 3 eri lettitekniikkaa. Kampaus toteutettiin harjoituspäälle.

Aloitin sillä, että pesin harjoituspään hiukset jonka jälkeen föönasin ne. Sain föönaamalla, hiuksiin tarvitsemaani kuohkeutta. Sen jälkeen lähdin toteuttamaan ideaani kampauksesta.


Valmis työ oikealta sivulta

Valmis työ vasemmalta sivulta
Valmis työ takaata

Valmis työ edestä


Työhöni käytin hollantilaista-, ranskalaista-, kalanruoto- ja pitsilettiä.




keskiviikko 26. syyskuuta 2018

BLOGITEHTÄVÄ HIUSALAN TYÖEHTOSOPIMUKSESTA

POIMI TYÖEHTOSOPIMUKSESTA MIELESTÄSI 3 KESKEISINTÄ OSA-ALUETTA JA PERUSTELE VALINTASI MIKSI VALITSIT NÄMÄ TOP 3 LISTALLESI?

http://netpaper.lonnberg.fi/pam/tes-fi/hiusala/mobile/index.html#p=28

1. TYÖSUHDE
Mielestäni on tärkeää tietää millaisia sopimuksia tehdään jos on kokoaikatyöntekijänä tai osa-aikatyöntekijänä. Työsopimukset ovat tärkeitä, koska ne tehdään kirjallisesti ja myös muutokset tehdään kirjallisesti.

2. TYÖAIKA
Mielestäni on tärkeää noudattaa sovittuja työaikoja, koska itselleni on elintärkeää olla työpaikalla ajoissa. Tämä kuuluu myös jo hyviin käytöstapoihin, että ollaan ajoissa paikalla, se on reilua myös muita kohtaan ja lisää luotettavuutta. Ja olisi tärkeää myös, että työlistat olisivat esillä hyvissä ajoin.

3. POISSAOLOT
Pidän näitäkin asioita tärkeinä, koska esimerkiksi minulla itselläni voi tulla poissaoloja minä päivänä ja mihin kellon aikaan tahansa, eikä ikinä tiedä montako päivää joutuu töistä pois olemaan. Itselläni on siis lapsi, kenen kanssa olen kaksin, eikä aina ole mahdollista saada toista hoitajaa. Joten siis tärkeää on tietää poissaolojen ilmoitusvelvollisuudesta, lääkärintodistuksista ja niihin liittyvistä asioista.

TUTUSTU PARTURI-KAMPAAJIEN PALKKAUKSEEN/PALKKATAULUKKOON. MITÄ AJATUKSIA SISÄLTÖ SINUSSA HERÄTTÄÄ?

Mielestäni on iha kiva, että palkka nousee asteittain jonkin verran. Kuitenkaan palkka ei ehkä ole niin hyvä, varsinkaan täällä Salon suunnalla kun taas pääkaupunkiseudulla. Mun mielestä palkka voisi olla sama paikkakunnasta riippumatta. Ja olisi hyvä tietää kuinka usein palkka maksetaan.

perjantai 21. syyskuuta 2018

21.9.2018 RULLAKAMPAUSKOE


Meillä oli tänään rullakampauskoe. Opettajamme antoi kuvan meille, mistä katsoimme mallia millainen kampaus pitää hiuspäälle tehdä. Niinpä meistä jokainen lähti työstämään rullakampausta.

Tässä opettajan antama kuva.
Minun tekemä työ edestä. Tällä "asiakkaalla" ehkä hieman lyhyehköt hiukset toteuttamaan mallissa olevaa kampausta.



Tässä kuvat molemmista sivuista ja takaata.


Mielestäni työni onnistui ihan ok:sti. Olin kyllä aluksi hieman huolestunut, olinko rullannut oikeaan suuntaan ja tuleeko kampauksesta tarpeeksi "kuohkea" malliin verrattuna.

Sain kuitenkin kampauksesta hyvän arvosanan, koska muoto ja suunnat olivat kunnossa. Pinta jäi valitettavasti hieman karvaiseksi, niin pientä miinusta siitä. Mutta harjoitusta lisää, niin kyllä se tästä 💪

maanantai 17. syyskuuta 2018

17.9.2018 PESU/HOITO- JA FÖÖNAUSKOE


Tänään oli ohjelmassa pesu/hoito- ja föönauskokeet asiakkaalle, jonka jokainen joutui itselleen hankkimaan. Asiakkaalla sai maksimissaan olla olkapäille ulottuvat hiukset, koska kyseessä oli lyhyiden hiusten föönauskoe.

Omalla asiakkaallani oli juuri olkapäille ulottuvat hiukset. Hiukset olivat paksut, hieman luonnonkiharaiset ja rakennevaurioituneet vaalennuksesta johtuen. Hiuspohja oli normaali.



Käytin asiakkaalle goldwellin RICH REPAIR shampoota ja hiusnaamiota, jotka hoitaa ja kosteuttaa vaurioituneita hiuksia.
Hiusten pesun jälkeen käytin bonacuren REPAIR RESCUE hoitosuihketta, joka auttaa selvittämään hiukset. Tämä siis pyyhekuiviin hiuksiin. 

Asiakkaan hiukset pesun ja pienen kuivattelun jälkeen.

Föönaus piti tehdä pyöröharjatekniikkaa käyttäen. Joten näin tehtiin. Lopuksi vielä viimeisteltiin hiukset.

Viimeistelytuotteina käytin goldwellin just smooth TAMING OIL:a, joka on hyvä öljy pörröisille hiuksille ja se tuo upean kiillon. Toinen tuote on goldwellin just smooth SOFT TAMER silottava neste, joka tuo kiiltävän viimeistelyn ja vähentää hiusten pörröisyyttä.

 Hiusten föönaus menossa, pyöröharjatekniikkaa käyttäen.
Asiakkaani halusi, että suoristan hiukset ja teen lopuksi jonkun letin toiselle sivulle. Föönauksen jälkeen, ei tarvinnutkaan hiusta enää suoristaa, koska asiakas oli tyytyväinen föönaukseen, lopputuloksesta saatiin suora niinkuin haluttiin. Lopuksi tein toiseen sivuun hollantilaisen reunaletin.


Lopputulos.