maanantai 29. lokakuuta 2018

24-26.10.2018 & 30-31.10.2018 PORRASTUSLEIKKAUS HARJOTTEITA

Parilla viikolla olemme käyneet läpi erilaisia porrastusleikkauksen tekniikoita.

Porrastusleikkaus eli ylöspäin pitenevä kehälinja. Hius pitenee asteittain alhaalta ylöspäin mennessä -> alaosa on lyhyempi ja pääliosa jää pidemmäksi. Porrastusleikkauksessa leikkaaminen tapahtuu alle vaakatason, eli alle 90 asteen ja hiukset leikataan käden kämmenpuolelta.

Leikkasimme harjoituspäähämme ensin porrastusleikkauksen pystyosioin liikkuvalla mitalla, tämän jälkeen sama tehtiin veitsellä.



Seuraavaksi harjoittelimme leikkaamaan porrastusta vaakaosioin liikkuvalla mitalla.

Lopuksi vielä teimme A-linjaisen polkkatukan pysyvällä mitalla.


Toisella viikolla teimme "toispuoleisen" porrastusleikkauksen. Niin, että toinen sivu oli lyhempi ja piteni toiselle puolelle.


Viimeiseksi harjoittelimme vielä tekemään pyöreää muotoa, veitsellä.



Porrastusleikkaus ei tuntunut mulle enää vaikealta, koska olinhan juuri leikannut asiakkaan hiukset näin. Ja, koska olin sen jo tehnyt oikealle asiakkaalle, niin onnistuin tekemään sen myös harjoituspäähän 😅  Olin lopputuloksiin tyytyväinen. 👌

keskiviikko 24. lokakuuta 2018

23.10.2018 ENSIMMÄINEN KERROSTUSLEIKKAUS ASIAKAS -> TAI SITTENKI PORRASTUSLEIKKAUS ASIAKAS

Joo, tänään koittikin sit se päivä ku meillä jokaisella piti olla omat kerrostusleikkaus asiakkaat..

Puoliksi valvottu yö takana, aamulla oksettaa ja tärisyttää.. Ihan hirvee olo ja tää kaikki ihan vaa siit syyst et jännitti niin kovin 🤦 Kädet tärisee vielä, vaikka hyvä ystäväni istuu penkkiin ja alan laittaa niskaliuskaa ja kappaa. Siis ihan hirvee tunne, mitäs se ois ollukkaan ku ei penkkiin oliskaan istunut tutut kasvot 🤔 En haluu ees ajatella, tämä kun tulee olemaan edessä vielä..

Noh alkujännityksen jälkeen tilanne paheni, koska ystävälläni oli valokuva, jonka tyyliset hiukset halusi. Noh kuvan katsottuani totesin, et tää on porrastettu ja opettaja totesi saman. Ei siinä, sittenhä mä leikkaan porrastusleikkauksen, koska asiakas sitä halusi.

Asiakkaan näyttämä kuva

Niinpä sitte aloitin asiakkaan hiuspohjan analysoinnilla ja lähdimme pesupaikalle. Käytin asiakkaalle Bonacuren moisture shampoota ja hoitoainetta, koska asiakkaan hiuspohja oli normaali pientä hilseilyä lukuunottamatta.

Asiakkaan hiukset ennen

Sitten selvitin asiakkaan hiukset ja aloitin tekemällä ristijaon. Jätin taakse keskelle n. 1cm levyisen ohjurin, johon leikkasin halutun mittapituuden. Ja tästä jatkoin niin, että otin osioittain hiuksia lisää keskelle ja leikkasin poikki ja siksi näin, koska asiakas halusi että hiukset pitenee eteenpäin mentäessä.

Porrastusleikkaus on ylöspäin pitenevä. Leikkasin itse pysyvällä mitalla, jossa hiukset vedetään kaikki samaan kohtaan ja leikataan kaikki samassa kohdassa poikki. Leikkasin n. 45 asteen kulmassa ja käden kämmenpuolelta. Ja näin leikkasin kaikki hiukset.

Asiakkaan hiukset jälkeen 

Hauskintahan tässä oli se, ettei oltu porrastusleikkauksia käyty vielä läpi. Joten lähdin ihan tyhjästä liikkeelle, mutta selviydyin päivästä. Suurimmat kiitokset kuuluu opettajalleni, joka antoi mulle valmiudet leikata tämän ja antoi kunnolliset ohjeet leikkaukseen. Ja sain kuin sainkin mielestäni onnistuneen lopputuloksen kaiken sen alkujännityksen jälkeen. 😅

Asiakkaani oli myös todella tyytyväinen lopputulokseen 👌




19.10.2018 I LOVE ME - MESSUT

Tässä vietetään viimeisiä syysloman lomapäiviä..

Tänään alkaa I Love Me - messut Helsingin messukeskuksessa ja sinne päätettiin lähteä muutaman luokkatoverin kanssa.



Tyylin, hyvän olon ja itsestä huolehtimisen tapahtuma. Jossa myös perjantaina oli Beauty Pro - tapahtuma varattuna vain ammattilaisille.

Messut oli kyllä kiva piristys tähän kylmään ja pimeään syksyyn. Itse en ollut ennen käynyt kyseisillä messuilla, joten oli mielenkiintoista lähteä sinne. 

Jotain näytteitäkin saatiin

Paljon riitti katseltavaa. Olin ehkä itse hieman pettynyt siihen, että hiusten hoitotuotteita tai ylipäätänsä muita tuotteita/tarvikkeita parturi-kampaajille ei kauheasti ollut. Nämä kun olisi kiinnostanut minua enemmän, kun taas kosmetiikka mitä messut olivat täynnä.

Jokatapauksessa olen tyytyväinen reissuun ja olempahan yhtä kokemusta rikkaampi taas 😊

Tyttöjen kanssa messuilla yhdet aperitiivit 😂

torstai 11. lokakuuta 2018

KEHÄLINJOJA

Tehtävänämme oli  piirtää tasausleikkauksen, kerrostusleikkauksen ja porrastusleikkauksen kehälinjat. Meidän piti myös etsiä kehälinjaa vastaavia kuvia, joita lähdimme sitten piirtämään.

Kehälinjaksi kutsutaan muotoa, jonka hiuksen latvat muodostavat kun hius kammataan kohtisuoraan osioltaan ylöspäin.

Tasausleikkaus ilman kerrostusta = ylöspäin pitenevä kehälinja



Tasausleikkauksessa muotolinja on suora. Mutta kun hiukset viedään kehälle, niin hiukset ovat alhaalta lyhkäsemmät kun taas korkeammalle mentäessä, hius pitenee.


Kerrostusleikkaus = alaspäin pitenevä kehälinja



Kerrostusleikkaus on alhaalta pidempi kuin ylhäältä ns. pätkitty hius. Kerrostuksella rakennetaan kehälinjan muotoa sekä pituuseroja.


Porrastusleikkaus =ylöspäin pitenevä kehälinja




Porrastusleikkauksessa hius pitenee asteittain alhaalta ylös mennessä. Porrastuksessa leikkaaminen tapahtuu alle vaakatason 90 astetta tai alle. Osion vetosuunta osionsa päällä kohtisuoraan tai alaviistoon. Sormien leikkauskulman asennolla voidaan vaikuttaa hiusten pidentymiseen pääliosaan mennessä. Leikataan käden kämmenpuolelta.

10.10.2018 KERROSTUSLEIKKAUS HARJOITUS

Tänään tosiaan harjoiteltiin eri kerrostusleikkaustekniikoita harjoituspäälle.

Ensin tehtiin ristijako.

Takaosaan jätettiin suurinpiirtein keskelle 1cm:n paksuinen ohjuri, josta otimme mitan takaosan muihin hiuksiin. Takaosa leikattiin liikkuvalla mitalla niin, että leikattiin oman osionsa päällä ja edettiin ottamalla mukaan vanhaa (juuri leikattua) ja uutta hiusta samaan osioon.

Etuosa leikattiin sitten pysyvällä mitalla, toinen puoli "kolmiomaisilla" ja toinen puoli "appelsiinilohkoina".

Kolmiomainen puoli leikattiin siten, että otettiin kolmiomaisia vaakaosioita. Kammattiin osio ylös ja leikattiin vaakaotteella poikki. Näin edettiin ylhäältä alas, niin kauan kuin hiuksia riitti.

"Appelsiinilohko" puoli leikattiin niin, että otettiin hieman kaarevia osioita, jotka nostettiin kohtisuoraan ylös ja leikattiin poikki.

Lopuksi leikkasimme vielä etuosan takapainoitteiseksi, niin että kammattiin etuhiukset mahdollisimman eteen. Leikattiin sormien ollessa osion suuntaisesti.

Lopputulos alaspäin pitenevä kehälinja.

Jälkeen kuvasta ei kunnolla nää, että olisi alaspäin pitenevä, vaikka etuhiukset ovat huomattavasti lyhyemmät kuin takaata. Pahoittelen huonoa kuvakulmaa 🙄

Kerrostusleikkaus oli kivaa, mutta myös ehkä hieman haastellista. Siinä jo piti sormia käännellä, joka ehkä itselleni tuotti suurimpia haasteita. 🤔 En ollut ihan tyytyväinen lopputulokseeni, ei tullut ihan niin huomattavaa eroa hiusten pituuksiin kun ehkä halusin.

Ja kuinka ollakkaan TAAS jälleen kerran unohdin kuvata🤦 Onneksi sentään on edes ennen ja jälkeen kuvat.. Harkinnas on, että pitäisi kirjottaa harjoituspäähän isolla MUISTA KUVAT! 😂

maanantai 8. lokakuuta 2018

8.10.2018 EKA ASIAKAS KOULUN ULKOPUOLELLA

Joo tänään tosiaan oli eka asiakas näin koulun ulkopuolella. Siskohan se sieltä eilen soitteli ku esikoinen oli saanut laitettua hiuksiinsa jotain leikki limaa (slimy) ja sitten omatoimisesti paniikissa leikannut keittiön Fiskarsseilla liman pois.. Noh, arvata saattaa mitä siinä sitte tapahtui 🙄

Osaan kyllä niin samaistua tähän 👆 kukapa nyt ei olisi pienenä laittanut hiuksiinsa purukumia, pyöröharjaa tai jotain muuta vastaavaa 🤔 Tai muuten vaan leikellyt omia hiuksiaan juurikin niillä keittiön fiskarsseilla..sattuuhan näitä 😅

Lähtökohta oli tämä
(toinen sivu oli kokonaan leikattu lyhyeksi)

Ensin aattelin, noh mitäs mä ny viel osaan tehä?? En paljolti mitään.. Mutta kova halu oli kuitenkin auttaa toista, koska eihän toista edes huvittanut kouluun mennä noilla hiuksilla.

Niinpä kysyin opettajani mielipidettä asiaan, miten tätä kannattaisi ruveta paikkaamaan, tai onko edes paikattavissa? Sain hyvät neuvot ja avut opettajalta. Opettaja neuvoi leikkaamaan hiuksen vähän V-linjan tyyliin, mutta ei niin jyrkkänä vaan pyöristettynä.

Siispä sakset mukaan ja siskon luokse leikkaamaan tytön hiuksia.

Työni lopputulos

Vaikka aluksi jännitinkin, "entä jos pilaan toisen hiukset vielä entisestään." Mutta kun otti sakset käteen ja antoi mennä, niin hyvinhän se meni, eikä jännittänyt enää lainkaan. Lopputulos mielestäni onnistui ja myös tyttö ja äitinsä olivat tyytyväisiä.

Kokemusta rikkaampana tästä on taas hyvä jatkaa kohti uusia haasteita 💪

8.10.2018 ENSIMMÄINEN TASAUSLEIKKAUS -> OIKEALLE ASIAKKAALLE

Viimeviikolla kun selvisi, että maanantaina meillä jokaisella pitää olla oikea asiakas, kenelle toteuttaa tasausleikkauksen.. Noh mäpä aattelin, et tää on helppo, minähän otan kouluun oman tyttäreni jonka hiukset tasaan. Eipä se kuitenkaan sieltä helpommasta päästä ollut 😅

Kyseessä 6-vuotias, jonka pää liikkui koko ajan johonkin suuntaan. Tottakai se oli lystiä katsella ympärilleen ja katsoa mitä muut tekevät..kovin jännää.. Musta ei niinkään, mutta selvisin leikkuusta jokatapauksessa 💪


Hiukset oli ennestään aika pitkät (lapaluiden alle). Tyttö olisi halunnut, että olisin leikannut hiukset olkapäille asti.

En kuitenkaan ihan näin lyhkäsiksi niitä leikannut, koska tytön suusta on saannut viimeisen puolenvuoden aikana kuulla usein "haluun pitkät hiukset, sellaset ku tähkäpäällä) joten tässä syy miksen niitä ihan niin lyhkäsiksi vetänyt 😂

Huomattava ero kuitenkin saatiin aikaiseksi 😊
(Äiti ja tytär tyyytyvisiä lopputulokseen 😍)

Tasausleikkausta oli kiva tehdä ja huomasi miten paljon helpompaa se olikin oikealle asiakkaalle (vaikka olikin päänpyörittäjä tuolissa 😂) kun meidän harjoituspäihin. Jakauksetkin onnistuvat paremmin kun sen tekee oikeaan päähän.

perjantai 5. lokakuuta 2018

5.10.2018 OHENNUSMENETELMÄT

Tänään kävimme läpi eri ohennusmenetelmiä saksia, muotoilusaksia sekä veistä käyttämällä.

Uudet tuttavuudet 😍
(kuva ei ole oma, mutta lupa on käyttää tätä)

1. Massan poisto
Ohennus tapahtuu hiusosion pituudesta, mutta ei kuitenkaan aivan tyvestä asti.

2. Latvaohennus
Ohennetaan n. 1,5-3 cm:n alueelta latvasta. Latvaohennuksessa pitää muistaa ettei ohenna kehälinjaa kadoksiin.

3. Tyviohennus
Käytetään tyvikohotuksiin

4. Sik-sak ohennus
Kokopituudesta tai osion osasta sik-sak liikkein. Tulos tasaisempi. Jos haluaa ehjän pinnan, niin saksia ei viedä yli osion.

5. Kammanpäältä ohentaminen
Kohotetaan kamman avulla hiukset hiuspohjasta ja ohennetaan kamman päältä. Käytetään lyhyisiin hiuksiin.

6. Hiusosion alta ohentaminen
Ohennetaan kolmessa osassa vinosti hiusosaan nähden niin, että päällimäiset hiukset jäävät ehjiksi. Käytetään tasapitkien/polkkatukkien ohentamiseen.

Tukihiukset
Jakauksen alapuolelta, vaaka jakaus. Osio vedetään tiukasti ylöspäin. Voidaan tehdä saksilla, muotoilusaksilla tai veitsellä. Jos käytetään saksia se tehdään vuolemalla (saksen kärjet vähän auki) Tyven seudulle tulee lyhyempää hiusta, näin saadaan aikaan volyymia.

Tuntumaa muotoilusaksiin
Päivä oli vauhdikas ja uutta asiaa ohennuksista tuli riittävästi.

Välillä mietinkin, että kun uutta asiaa tulee koko ajan lisää niin miten ihmeessä pysyn perässä ja miten voin muistaa kaiken sen mitä ollaan läpi jo käyty??🤔  Noh ehkäpä tästä vielä selviydytään ja muistiinkin jotain jää. Ja uskon, et tää blogi auttaa mua muistamaan asioita, kun kertaan ne vielä näin ehtosin kotosalla kun päivitän tätä. Ja tulevaisuudessakin täältä niitä asioita voi kerrata.

Saatan siis kirjoittaa pitkiäkin tekstejä, jos tuntuu siltä etten voi asiaa ilmaista tiivistettynä. Ja tää hetki ku kirjotan, on sellasta "omaa aikaa" ja mulle hyvin rentouttavaa sellasta. Pahoittelen siis jo etukäteen jos/kun tulee pitkiä postauksia.

Nyt levätään viikonloppu niin on taas ensiviikolla energiaa päivitellä blogia ja opetella uusia leikkaustekniikoita 😊

torstai 4. lokakuuta 2018

4.10.2018 LEIKKAUSHARJOITUKSET OSA 2

Tänään olikin sitten vuorossa A- ja V-linjojen leikkaaminen. Aloitimme A-linjasta.

Ensin tehtiin hiuksiin perus ristijako, mutta osioita ei nyt otettukkaan vaakasuoraan niinkuin eilisessä tasausleikkauksessa. Vaan osiot otettiin viistosti, niin että jakauksista muodostui A:ta muistuttava kirjain.

A-linjan ositus 
A-linjan ositus sivuilta

A-linjassa hiukset lyhenee takaa ja pitenee eteenpäin mentäessä.

Oon ihan tyytyväinen omaan lopputulokseeni, vaikka olisi tarvinnut leikata vähän enemmän pituudesta, jotta hiuksista näkisi paremmin tuon muotolinjan. Jokatapauksessa opin tekniikan miten A-linja leikataan, sehän tässä oli tärkeintä.

Valmis työ sivuilta


Valmis työ takaata

Valmis työ edestä

Sitten aloitettiin V-linjan leikkaus. Ensin tehtiin taas tuttu ristijako, josta osiot otettiin päinvastoin kuin A-linjassa. Jakauksista syntyikin V:tä muistuttava kirjain.

V-linjan ositus

V-linjan ositus sivuilta

V-linjassa hiukset pitenee takaata ja lyhenee eteenpäin mentäessä.

Lopputulos oli musta onnistunut ja olen tyytyväinen tekemääni.

Valmis työ edestä

Valmis työ takaata

Valmis työ sivuilta


V-linja oli mielestäni ehkä hieman helpompi leikata kuin A-linja. Jotenkin sormet olivat luonnollisemmassa asennossa tai no... en tiiä mistä sen helppous johtui 😅 Jokatapauksessa kivat leikkausharjoitukset oli taas, joten seuraavaa odotellessa.. 👍

keskiviikko 3. lokakuuta 2018

3.10.2018 ENSIMMÄISET LEIKKAUSHARJOITUKSET

Tänään se vihdoin ja viimein koitti, päivä jota kaikki meistä varmasti oli odottanut innoissaan, mutta myös jonkin verran jännittyneinä -> meinaa hiustenleikkausharjoitukset. 💇

Aloitimme tasausleikkauksilla. Ensin tasasimme hiukset saksilla. Jonka jälkeen teimme vielä samaisen leikkuun, mutta hiusveistä käyttäen.  Ja siis harjoitukset teimme, oletettavasti nuken päähän.

Ensin tehtiin ristijako, jonka jälkeen osioittain rupesimme leikkaamaan hiusta
Valmis työ edestä (saksien jälkeen)

Valmis työ molemmilta sivuilta (saksien jälkeen)

Valmis työ takaata (saksien jälkeen)

Kuvat valmiista työstä veitsileikkauksen jälkeen 👇

Edestä

Sivuilta

Takaata

Tässä vielä kuva jossa hiukset on ennen katkaisuhoitoa ja kuva jossa hiukseen on tehty tasausleikkaus saksia sekä veistä käyttämällä.

Leikkaaminen oli kivaa puuhaa, kunhan vain oppi hieman oikeaa tekniikkaa, koska siitä ei mitään kokemusta ennestään ollut. Ei ollut harmainta aavistusta miten edes saksia pidetään kädessä.. 🙈

Mutta päivästä selvisin ja vieläpä ilman haavereita.. Näillä eväillä siis seuraavaan leikkuukertaan 💪😊