sunnuntai 27. tammikuuta 2019

25.1.2019 MUODIKAS VÄRJÄYS

Tänään teimme yksilötyönä muodikkaan värjäyksen, jossa käytetään kahta eri väriä ja hiuksissa on oltava kohta, jota vaalennetaan ainakin 2 astetta.

Sain mallikseni siskoni, jolle värjäsin aikaisemmin räväkän violetin tukan. Tiesin jo heti aluksi, että tästä tulisi haastava värjäys..

Noh, asiakkaan hiukset olivat nyt kulahtaneen violetin väriset, oma maantienharmaa tyvikasvu pituus kulahtanut violetti ja latva paikoittain yhtä vaalea kun tyvi.

Pieni epätoivoi meinasi iskeä kun asiakas istui penkkiin ja rupesin pähkäilemään, mitä teen näille hiuksille? Pää löi niin sanotusti ihan tyhjää.. Aikaa siinä kului, ennen kun oikeasti sain jotain ideaa mitä teen.

Asiakas näytti KC:n kevytvärikartasta hiustupsua 8.23 ja sanoi haluavansa joskus viileän hiekan väriset hiukset. Niinpä päätettiin asiakkaan kanssa, että laitan kaikkialle hiuksiin kevytkestovärinä 8.23 Kertoen asiakkaalle, että tupsun värisiä hiuksia ei tule, mutta väri on hyvä tummuusasteeltaan ja tasoittaa sen nykyisen "sekametelisopan". Oikealle sivulle teen muutaman punavioletin raidan käyttäen 0.26 mixiä.

Ei muuta kun sekoittelemaan värejä. Kevytkestoväriä tein 60ml, 8.23 väriä 30ml jossa käytin 1,5% hapetetta 30ml. Raitaväriä tein 20ml, 0.26 10ml ja 6% hapetetta 10ml.

Kun olin saanut värit sekoitettua, aloitin tekemällä muutaman raidan sivulle. Tässä kun käytin korkeaa hapetetta, niin se värjää omaa hiuksen pigmenttiä vaaleammaksi ja tuo punavioletin värin siihen päälle.

Kun raidat olivat värjätty, niin aloitin värjäämään asiakkaan tyven ensin jonka jälkeen siirryin taakse levittämään väriä hiusten pituuksiin ja latvoihin. Värin annettiin vaikuttaa 30min.

Tämän jälkeen pesupaikalle -> emulgointi, sampoo ja hoitoaine. Sitten pyyhekuivaus, föönaus ja hiusten viimeistely.

Asiakkaan hiukset jälkeen

Ja arvatkaas kukapa unohti ottaa ennen kuvat, again?? 😥  Mut lopputulos on kyllä paljon tasaisempi, mitä se oli kun asiakas tuli.

Lopuksi leikkasin vielä asiakkaan otsahiukset, koska olivat kasvaneet liian pitkiksi. Olimme asiakkaan kanssa ihan tyytyväisiä lopputulokseen.

24.1.2019 VAALEAMMAKSI VÄRJÄYS 11- JA 12-SARJAN VÄREILLÄ

Tänään teimmekin parityönä vaaleammaksi värjäyksen 11- ja 12-sarjan väreillä.

Mun ja Tiian asiakkaana oli luokkatoverimme jolla luonnostaan on aivan vaaleat hiukset, joita ei ole aikaisemmin koskaan värjätty.

Ja siis 11- ja 12-sarjan värit ovatkin tarkoitettu ainoastaan luonnonhiuksille tai hiuksille, joista on poistettu edellinen kestoväri. Ei siis vaalennetuille hiuksille.

Asiakkaan hiukset olivat tummuusasteeltaan 10, mutta joukossa oli hieman keltaisuutta. Siksi halusimmekin käyttää KC:n 12.1 taittamaan keltaisuutta jotta hiuksista saisi vähän kylmemmän sävyiset.

Asiakkaan hiukset ennen

Suojasimme asiakkaan huolellisesti ja lähdimme sekoittamaan väriä. Käytimme KC:n 12.1 ja 9 % hapetetta 1:2

Aloitimme värjäämällä asiakkaan pituudet ja latvat ensiksi ja annoimme niiden vaikuttaa 15min. Lopuksi laitoimme värin tyveen ja annoimme värin vaikuttaa vielä 30min.

Yhteensä kun 45minuuttia oli kulunut menimme pesupaikalla ja pesimme värin pois. Pesun jälkeen lisäsimme asiakkaan hiuksiin  color mask [art]ia sävyssä MOONSTONE. Annoimme maskin vaikuttaa n. 5min ja huuhtelimme. Lopuksi vielä viimeistelimme hiukset.

Asiakkaan hiukset sivusta, ennen ja jälkeen

Asikkaan hiukset takaata, ennen ja jälkeen

Lopputulos oli kaikkien mielestä onnistunut. 👌Hiuksista saatiiin kylmemmät ja aivan mieletön kiilto.

HIUSTEN VÄRJÄYSMUOTI 2019

Tehtävämme oli tehdä postaus siitä millaisia värjäysmuoteja on vuonna 2019.

Vuonna 2019 nähdään ainakin kiiltoa, polkkaa ja tuhkaan taittavia sävyjä. Hiustrendeiksi tuppaakin valikoitumaan yleensä sellaisia sävyjä jotka ovat vaikeasti saavutettavia ja vaikeasti ylläpidettäviä.

VAALEA TUHKA
- Jos et pelkää hankaluuksia, hiusvärisi tälle vuodelle on vaaleanharmaa
- Tämä muotivillitys on jatkoa, pitkään pintansa pitäneelle "mummotukalle"

PASTELLISÄVYT
- Ei ehkä meille kaikille, mutta näitä sävyjä on vaikea kenenkään vihata. Näistä lookeista kun tulee väkisin hyvälle tuulelle.

SAVUPINKKI
- Ruusukulta antaa aavistuksen tilaa kylmälle pinkille
- Väri sopii täydellisesti heille, joiden tyvikasvu on sävyltään viileä

PUNAPÄÄT
- Jos olet onnekas ja sinulla on punertavat hiukset, niin keskity värin korostamiseen.
- Tänä vuonna on tärkeää, että hiukset ovat hyvinvoivat ja mahdollisimman luonnollisen sävyiset.

RUSKEAN ERI SÄVYT
- Nämä taitaa olla aina muodissa
-  Panostetaan kuitenkin siihen luonnolliseen sävyyn tänä vuonna

 

Tänä vuonna hiuksissa nähdään upeiden värien lisäksi.. 

LETTIKIHARAT
- Keskijakaus ja lettikiharat ovat täällä taas
- Letitä hiuksesi aavistuksen kosteina illalla, aamulla avaat ne kiharoiksi.. Näin olet saavuttanut tämän catwalk-tyylin
- Jos kuitenkaan hiuksesi pituus ei riitä lettien tekemiseen, niin älä huoli sillä kreppirauta on keksitty 👍

MEHILÄISPESÄ
- 1960-luvun jättitupeeraukset ovat tulossa muotiin taas
- Pienempiäkin tupeerauksia on ollut jo havaittavissa, joten kyseessä on varma hitti

KIILTÄVÄ FÖÖNAUS
- Kuohkeiksi föönatut hiukset ovat muodissa taas tänä vuonna
- Tavoite: kiiltävät, tuuheat ja hyvinvoivan näköiset hiukset

KLIPSEJÄ, KAMPOJA, PANTOJA..
- 1990-luvun hiuskoristeet tekevät paluuta
- Ennusteiden mukaan klipsit, kammat ja pinnit tulevat tänä vuonna entistä suosituimmiksi

POLKKA
- Kerrostettujen ja hienovaraisten leikkausten sijaan tänä vuonna suositaan skarppia, suoraan leikattua mallia

MINILETTEJÄ
- Isojen lettien sijaan muodissa ovat pienet letit jossa on asennetta



Tähän loppuun vielä miten Goldwell valmistui vuoteen2019.

Goldwell neuvoo siirtymään tänä vuonna rohkeisiin väreihin, teräviin ääriviivoihin ja vahvoihin kontrasteihin. 💪 

Alapuolella video Color Zoom 2019, josta selviää Goldwellin uuden kauden värejä, jotka ovat erittäin energisiä ja raikkaita 😊


perjantai 18. tammikuuta 2019

18.1.2019 HARMAAN HIUKSEN VÄRJÄYS KESTOVÄREILLÄ

Tänään me värjäsimme pareittain harmaata hiusta kestoväreillä.

Mun ja Tiian asiakkaalla oli tyvi harmaa ja muuten hiukset olivat tummat. 

Asiakkaan hiukset ennen.

Asiakkaan toiveena oli pitää hiukset tummana. Siispä teimme tyveen kestövärin, johon laitoimme 1N ja 3% hapete. Latvaan teimme kevytvärin, johon laitoimme 1N ja 1,5 % hapetetta. Käytimme KC:n värejä.




Asiakas ja myös me Tiian kanssa olimme tyytyväisiä lopputulokseen. 😊

17.1.2019 MUODIKAS VÄRJÄYS KEVYTVÄREILLÄ

Tänään taas pääsimme värjäilemään omien asiakkaidemme hiuksia. Meidän piti tehdä muodikas värjäys kevytväreillä, jossa piti käyttää vähintään kahta eri väriä.

Omalla asiakkaallani oli noh, miten sen nyt sanoisi aika moni väriset hiukset 😅 Oman värinen tyvikasvu tummuusasteeltaan 8 sitten oli n. 3cm todella tummaa väriä sen jälkeen loppu pituudesta ja latvasta olivat vaaleat, johon oli ehkä hieman jäänyt vaaleanpunaisia vivahteita.

Asiakkaan hiukset ennen.

Asiakkaan toiveena oli, että tyvi jäisi tummaksi ja latvasta tehtäisiin laventelin värinen, ei kuitenkaan kovin tumma, mutta ei myöskään ihan pastellikaan vaan jotain siitä välistä 😅

Niinpä päätin käyttää Goldwellin värejä, koska siinä on jo valmiina mageita pastellisävyjä ja niistä löytyi asiakkaalle mieluinen väri.

Käytin tyveen 5NN, jotta sain paremman peittävyyden asiakkaan omaan tyveen. Pituuksiin ja latvoihin laitoin PASTEL LAVENDER väriä, jonka sekaan sekoitin 10 tippaa liiloja PurePigments-tippoja.


Asiakkaan hiukset jälkeen.


Minä ja itse asiakas olimme tyytyväisiä lopputulokseen. 😍