torstai 16. huhtikuuta 2020

PARTURIPALVELUT

Noniin, taas on aika jatkaa puuttuvien blogipäivitysten kirjoittamista. Parturipalveluiden siis, jotka ovat päättyneet aikoja sitten 🤦🏻‍♀️

Kylläpä taas olen itse hommiani vaikeuttanut, meinaan ei ole helppo koittaa muistaa mitä ollaan käyty läpi ja milloin. Eikä asiaa helpota se, että mulla puuttuu todella monet kuvat harjoituspään leikkauksista🤦🏻‍♀️ Koita täs ny si sepustaa jotain, mitä ollaan tehty..

Yritetään nyt kuitenkin..

No ensinäkin olemme käyneet läpi teoriaa, jossa mm. kirjoitimme ylös yleisesti parturoinnista ja miesten hiusten viimeistelystä. Olemme myös käyneet läpi miesten perus hiustenleikkausta, konetyöskentelyä, saksikampaa ja feidaamista.

SURFFITUKAN LEIKKAAMINEN HARJOITUSPÄÄHÄN

Tässä leikkauskuvat surffitukasta

Leikkasimme tämän työn veitsellä.


MIESTEN PERUS HIUSTENLEIKKAUS


Ylläri ylläri, ei oo kuvia tästä.. Mutta leikkasimme tämän niin, että jätimme mittaa tähän vielä aika reilusti ja veitsellä tämän työn myös teimme.

Ensin leikataan pääliosa alottaen otsalta, vaakaosissa. Pääliosan jälkeen siirrytään sivulle ja lähdetään kiertämään päätä, mitta otetaan pääliosasta. Kun päästään korvan kohdalle ja niskaan, niin nämä kohdat leikataan hieman porrastetusti, muuten leikataan tasaisella kehällä.

Löysin yhden kuvan, jossa olen leikannut tällä tavoin. 


KUVANTULKINTA

Meidän oli tarkoitus valita itsellemme joku kuva, jonka leikkauksen toteutamme harjoituspäähän. Ja tästä myös piti tehdä kirjallinen ohje ja kehälinjapiirros.

Kuvantulkintani

Ohje ja kehälinjapiirros

Olen tehnyt työn konekampana ja pääliosan leikannut saksilla. Pääliosaa ohenneltu muotoilusaksilla ja kuivaleikattu myös. Lopuksi viimeistelin hiukset.


SAKSIKAMPA

Tätä tekniikkaa olemme harjoitelleet harjoituspäälle, mutta tästäkään ei löydy kuvia 🤦🏻‍♀️ Tätä kuitenkin taidettiin harjoitella harjoituspäähän muotoilusaksilla sekä tavallisilla saksilla.

Tämän työn olen leikannut saksikampana


PYSTÄRI

Sivut leikattiin saksi/kone kampana niin, että saatiin kulmikkuutta rakennettua jo pääliosaan.

Pääliosa leikattiin aluksi ihan saksilla lyhkäsemmäksi, koska mittaa oli reilusti vielä. Kun pääliosa oli tarpeeksi lyhyt, niin föönattiin hiukset pystyyn.

Sen jälkeen lyhennettiin pääliosaa koneen kanssa ja välissä taas välillä föönattiin hiuksia ylös. Näin nähdään, tuleeko pidempää hiusta jostain. Koneella leikattiin niin kauan, että pääliosa saatiin tasaiseksi.

Valmis pystäri


FEIDAUS

Toisin sanoen siis häivyttäminen. Tästä taas ei ole kuvia, harjoituspäälle kyllä on harjoiteltu. Mutta kerron siitä taas vähän..

👉🏻 Feidaus on paras tehdä tummemmalle hiukselle
👉🏻 Hankalaa feidata hiusrajoilla
👉🏻
👉🏻 Eri tapoja häivyttää, mutta yksi on:
- Rajaa koneella alue (paina terällä selkeä raja), ota kone ja tallan pisin terä ja leikkaa rajattu kohta. Ota koneen oma lisä pois, mutta jätä talla. Häivytä samaa kohtaa lyhyemmäksi. Vaida talla pienemmäksi ja ota koneen oma terä käyttöön myös ja häivytä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti