keskiviikko 12. helmikuuta 2020

RAKENNEKÄSITTELYKURSSI

20.8.2019 / PERUSRULLAUS HARJOITUS

Harjoittelimme harjoituspäähän perusrullausta, alku itselleni oli todella haastavaa kun ei tiennyt miten rullata ja kuinka iso osio on oltava, kuinka kireä sen pitää olla ja ja ja.. Mutta alkuvaikeuksien jälkeen, rullaaminen sujui ihan hyvin 👍🏻

Ja kuinka ollakkaan, tämän enempää en ole muistanut ottaa kuvia perusrullaus harjoitteesta 🤦🏻‍♀️


2.9.2019 / VIUHKARULLAUS HARJOITUS

Harjoittelimme viuhkarullausta 2x harjoituspäähän, toinen kerta olikin jo paljon parempi 👍🏻



Viuhkarullaus 1


Viuhkarullaus 2



23.9.2019 / ENSIMMÄINEN ASIAKASTYÖ PAREITTAIN

Tänään teimme pareittain asiakkaalle hänen haluamansa rakennekäsittelyn. Me teimme tämän Hennan kanssa yhdessä. Meidän asiakkaamme oli iäkkäämpi nainen, kenellä ollut permanentti koko ikänsä. Hiukset olivat todella hentoiset, käsitellyt ja lyhytkin vielä, mutta suoriuduimme työstä hyvin.

Ensimmäinen asiakastyö, perusrullauksena

24.9.2019 / TIILISKIVIRULLAUS HARJOITUS

Teimme tiiliskivirullaus harjoitteen harjoituspäähän.

Tiiliskivirullaus


1.10.2019 / KAKSOISRULLAUS HARJOITUS

Tänään harjoittelimme kaksoisrullausta harjoituspäähän. Tämäkin oli haastavaa aluksi, mutta sujui kuitenkin sitten jo loppua kohden :D

Kaksoisrullaus


7.10.2019 / NEUTRAALIPERMANENTTI ASIAKKAALLE


Tänään oli asiakaspäivä, kenelle piti tehdä neutraalipermanentti. Käytimme Goldwellin EVOLUTION:a,  joka on hellävarainen hoito neutraalin ph-alueen ansioista. Tätä on saatavilla 5 eri vahvuutta 0 ja 1, joissa pakkauksessa on mukana permanenttiaine ja kiinnite. Sitten on vielä vahvuudet 1s, 2 ja 2s, jotka sisältävät värin ylläpitojärjestelmän (Color Maintain System); permanenttiaine, kiinnite ja Inter-Fluid.

Itse käytin asiakkaallani ainevahvuutta 2, koska raitoja hänellä oli korkeintaan 50% ja hiukset olivat todella hentoiset ja kaikin puolin haastavat jo pituudenkin takia. Asiakas halusi ainostaan tyvikohotusta, joten rullasin ainoastaan hattuosan tiiliskivimäisesti.

👉 Ensin pestiin hiukset ja pyyhekuivattiin
👉 Laitettiin esihoitoainetta tarvittaviin kohtiin (hattualueeseen laitoin)
👉 Rullasin hiukset tiiliskivimäisesti (hattualueen)
👉 Asiakkaan suojaus ja rullien kostutus permanenttiaineella, vaikutusaika 20min
👉 Välihuuhtelu, kuivatus pyyhkeellä ja käsipapereilla
👉 Inter-Fluid hoito (välihoito vain vahvuuksille 1s,2 ja 2s) Hoidon levitys rullille (va 3min), ei huuhdella! Ainoastaan ylimääräinen neste painellaan pyyhkeellä.
👉 Kiinniteen laitto hiuksiin, vaikutusaika rullilla 5min ja ilman rullia vielä toiset 5min
👉 Huolellinen huuhtelu ja viimeistely lopuksi


Neutraalipermanentti asiakkaalle


8.10.2019 / PYRAMIDIRULLAUS HARJOITUS

Tänään harjoittelimme pyramidirullausta harjoituspäähän. Tässä rullauksessa kihara tulee ainostaan latvaan.


Pyramidirullaus


5.11.2019 / KAMPAUSSUUNNANMUKAINEN RULLAUSHARJOITUS   (KUVANTULKINTA TEHTÄVÄ)

Tänään meidän piti jokainen etsiä joku kuva netistä ja tehdä kuvanmukainen rakennekäsittelyharjoitus harjoituspäähän. Itse löysin kuvani pinterestistä ja mielestäni aika kuvanmukaise  lopputuloksen sain aikaiseksi 👍 Tein tämän ihan perusrullaus-tekniikalla.

Kuvantulkinta



27.1.2020 / SPIRAALIRULLAUS HARJOITUS

Tänään harjoittelimme pitkän hiuksen permmanenttia (spiraali) harjoituspäähän. Spiraalia voidaan tehdä avoimella tekniikalla tai nyöritys tekniikalla. Näin ollen mekin harjoittelimme kumpaakin tekniikkaa (vasen puoli, nyöritys ja oikea puoli avoin).

Mielestäni nyöritystekniikka oli nopeampi ja siitä tuli paljon nätimmän näköinen kihara loppuviimein

Spiraalirullaus avoin- ja nyöritys tekniikalla


28.1.2020 / MUODIKAS RAKENNEKÄSITTELY ASIAKKAALLE

Tänään saimme parityönä tehdä asiakkaalle rakennekäsittelyn, me teimme Jennin kanssa tämän työn.

Asiakkaalla oli olkapäihin ulottuvat hentoiset hiukset. Asiakkaalla oli toiveena saada kunnon kihara, tarkoitus siis jäädä kiharaksi, puristelee vain käytännössä kuivaksi suihkusta tullessaan. Teimme tämän perusrullauksena ja käytimme aineena Goldwell Evolution:ia ainevahvuus 1. Lopputulokseen kaikki olivat tyytyväisiä. ✌


Rakennekäsittely asiakkaalle (ennen kuvassa hiukset märät, koska kuva meinas unohtua)


4.2.2020 / SUORISTUSKÄSITTELY ASIAKKAALLE

Tänään oli tarkoituksena tehdä pitkän hiuksen rakennekäsittely asiakkaalle, mutta meille tulikin Hennan kanssa täksi päiväksi suoristuskäsittely asiakas. Teimme tämän siis parityönä.

Asiakkaallamme oli todella pitkät hiukset ja voimakkaasti luonnonkihartuva, mutta pääosin todella hyväkuntoinen. Pääliosaan oltiin tehty reilu vuosi sitten raitoja, niin niihin kohtiin valittiin hieman miedompi aine (vahvuus 1) muuten käytimme (vahvuus 0)



Työskentelyjärjestys:

👉 Pesimme asiakkaan hiukset + pyyhekuivaus
👉 Hiusten ositus neljään yhtä suureen osaan
👉 Suoristusvoiteen levitys niskasta alkaen n. 1cm tyvestä ja pienissä osioissa (va 30min)
👉 Hiuksien huolellinen huuhtominen (n. 8min) + Strait therapy tehohoidon levitys kaikkialle hiuksiin ja annettiin tämän vaikuttaa 1min, huuhdeltiin pois,  pyyhekuivaus ja föönaus suoraksi (vapaalla kädellä)
👉 Kun hiukset saatiin kuiviksi, suoristimme hiukset pienissä osioissa niin, että jokainen osio käytiin raudan kanssa 5 kertaa läpi 90 asteen kulmassa.
👉 Suoristuksen jälkeen hiukset jaettiin taas 4 osioon ja aloitettiin levittämään kiinnitysaine, samalla tavalla levitetään kuin suoristusvoidekkin. Mutta hiuksia ei saa kiinnittää tässä kohtaa enää klipsuilla ja kiinnitysaineen joutumista vääriin paikkoihin on syytä varoa, koska hiukset alkavat takkuamaan saman tien, minne kiinnitysainetta joutuu (esim kamman kärjestä johonkin latvaan) tässä kohdassa on hyvä olla kaveri apuna. Meidän työssä Henna levitti aineen ja minä tein/annoin seuraavia osioita ja pitelin ylimääräisiä hiuksia ylhäällä.
👉 Kiinnityksen vaikutusaika 10-15min, jonka jälkeen hiukset mentiin huuhtelemaan. Laitettiin vielä 15 minuutiksi tuo sama tehohoito, mikä aikaisemminkin. Vaikutusajan jälkeen huolellinen huuhtelu, jotta kaikki aineet saataisiin pois hiuksista + puuhekuivatus
👉 Hiusten viimeistely ja kotihoito-ohjeiden kertominen asiakkaalle

Olimme lopputulokseen kaikki tyytyväisiä, asiakas sai haluamansa suorat hiukset ja ihan mielettömän kiillon ✌😍


Asiakkaan hiukset ennen ja jälkeen suoristuskäsittelyn


10.2.2020 / RASTAPERMANENTTI HARJOITUS

Tänään kävimme läpi miten tehdään rastapermanentti ja harjoittelimme tätä myös pareittain harjoituspäähän.

👉 Ota nelön muotoinen osio
👉 Osiota alettiin nyörittämään ja samanaikaisesti kammalla tupeerattiin tyvestä latvaan
👉 Kun "puikko" saatiin valmiiksi, niin se rullattiin rullalle ja kostutettiin permanenttiaineella, annettiin vaikuttaa 20min.
👉 Huuhdeltiin pemanenttiaine pois ja laitettiin kiinnitysaine, jonka annettiin vaikuttaa 5min rullilla ja 5min ilman rullia, lopuksi huuhdeltiin.
👉Rastat kuivattiin, jonka jälkeen harjoiteltiin virkkuukoukulla "kitkuttamista" rastan sisällä. Tällä saadaan rasta tiiviimmäksi, jos se jää esim vähän löysäksi.
👉 Lopuksi rastat viimeisteltiin, leikkaamalla yksittäisiä karvoja ja huonoja latvoja. Sitten vielä käytiin rastat läpi vahalla, pyörittämällä vaha tyvestä latvaan käsien välissä.

Rastapermanentti harjoitus


11.2.2020 / PITKÄN HIUKSEN PERMANENTTI ASIAKKAALLE

Tänään kun toiset tekivät suoristuskäsittelyä, niin me teimme Hennan kanssa pitkän hiuksen rakennekäsittelyn.

Asiakkaalla oli harmaat pitkät hiukset, joissa oli vähän vanhaa tummaa raitaa seassa. Asiakas halusi kunnon korkkiruuvikiharat itselleen. Näin ollen me teimme asiakkaalle spiraalirullauksen nyöritystekniikalla. Käytimme Natural Styling:a vahvuudet 0 ja 1.

👉 Hiusten pesu ja pyyhekuivaus
👉 Aloitimme niskasta, tehtiin 3 riviä ensin ihan perusrullauksena, jonka jälkeen aloimme tekemään spiraalia niin, että joka toinen kierros tehtiin toiseen suuntaan ja joka toinen kierros kierrettiin vastakkaiseen suuntaan. Henna rullasi oikean puolen päästä ja minä vasemman.
👉 Kun hiukset oli saatu rullattua, laitoimme permanenttiaineen. Alle käytimme 0 ja pääliosaan 1, mutta kun koekihara oli tsekattu, niin lisäsimme vielä 0 vahvuuden pääliosaan ja annoimme vaikuttaa vielä 10 min.
👉 Vaikutusajan jälkeen siirryttiin pesupaikalle ja huuhdeltiin permanenttiaine pois hiuksista (5min), huolellinen pyyhekuivatus + käsipaperit
👉 Kiinnitysaineen levitys (5+5)
👉 Hoitoaine, pyyhekuivatus ja hiusten viimeistely

Olimme kaikki tyytyväisiä lopputulokseen. ✌


Pitkän hiuksen rakennekäsittely















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti