tiistai 17. syyskuuta 2019

EHOSTUSKURSSI ETÄTEHTÄVÄ 16.9.19

MILLÄ TAVALLA IKÄ VAIKUTTAA MEIKKAAMISEEN? MITÄ PITÄÄ OTTAA HUOMIOON? 

- Ikääntyminen tuo muutoksia ihoon; ensimmäiset rypyt, uurteet ja juonteet, ihon kiinteys ja joustavuus vähenevät. Mutta meikkaajan on osattava arvioida kasvojen ja kaulan sen hetkistä ulkonäköä, kuntoa ja rakennetta.

- Aikuista naista meikatessa pitää ottaa huomioon asiakkaan tämän hetkinen kasvojen kunto ja rakenne. Värivalinnoissa pitää huomioida asiakkaan persoonallisuus, tyyli ja toiveet. Erityistä huomiota tulee kuitenkin kiinnittää tuotteiden laatuun ja meikin kestävyyteen. Aikuisen naisen meikissä on keskityttävä kasvojen hyvien puolin korostamiseen eikä ainoastaan peittämään virheitä.

MINKÄLAISET MEIKKITUOTTEET SOPIVAT IKÄÄNTYNEELLE IHOLLE? MINKÄLAISET EIVÄT?

- Upean loputuloksen saavuttamiseksi on suosittava ihotyypin mukaisen voiteen käyttöä ja lisäksi voidaan hyödyntää kosmetiikan kiinteyttäviä, kohottavia ja silottavia tuotteita. Myös meikin  kestoa lisäävien, kiiltoa hillitsevien ja väriä korjaavien pohjustuotteiden käyttö kasvoilla, silmäluomilla, huulilla ja erityisesti t-alueella on suositeltavaa. Kevyt meikki on parempi vanhemmalle naiselle. Usein ihoon riittää sävytetty kosteusvoide, jos peitettävää ei juurikaan ole. Jos peitettävää on mm. punaisuuutta, voidaan paikallisesti käyttää vaikka peitevoidetta. Jos poskia halutaan muotoilla poskipunalla, niin sävyinä voidaan käyttää persikan ja korallin eri sävyjä kevyesti levitettynä.

Juonteita ja uurteiden häivyttämiseen olisi hyvä käyttää valokynää, koska ne ovat ohuita koostumukseltaan, vaaleita värejä ja valoa heijastavia. Vaaleilla väreillä luodaan juonteen pohjaa kohottava vaikutus.

Silmissä yläluomen pohjustus on tärkeää. Luomiväreillä muotoillaan silmiä ylöspäin suuntautuviksi, siksi väreinä olisi hyvä käyttää neutraaleja, keskitummien ja tummien eri sävyjä. Rajauksilla on ryhdistävä tehtävä ja siksi myös se on tärkeää aikuisen naisen meikissä. Rajaukset piirtävät silmät esiin ja sillä voi mm. nostaa surullista silmälinjaa ja tehostaa vaaleiden ja haaleiden silmien väriä. Mustaa ripsiväriä voidaan myös käyttää aikuisilla naisilla, mutta kunnon rajauksilla saadaan jo paljon aikaan. Kulmien luonnollista muotoa kannattaa vaalia muotoillessa. Hyvin muotoillut kulmat nostavat raskaita silmäluomia.

Huulimeikissä väreinä käytetään luonnonläheisiä, neutraaleja, heleitä ja tummahkoja värejä. Huulten rajaaminen selkeyttää epäselvää huulten reunaa, mutta niiden ei tulisi hallita huulimeikkiä kokonaan. Suositeltavaa olisi valita rajausväriksi joko huulipunan väriä lähellä oleva tai hieman vaaleampi sävy. Jos kuitenkin huulten oma muoto on selkeä eikä kynää tarvita estämään punan leviämistä reunojen yli, pelkkä huulipuna riittää mainiosti.

Aurinkopuuteria voi käyttää, jos kasvot kaipaavat muotoilua mm. poskien kaventaminen. Kiilloton mattamainen aurinkopuuteri häivyttää myös loistavasti kaksoisleukaa ja leukalinjaa sekä kohottaa laskeutuneita leukaperiä, väri ei kuitenkaan saa olla liian tumma.

- Kun halutaan välttää ryppyjen ja ihon kuivuuden korostamista, ei silmien alla kannata käyttää puuteria. Paksua meikkiä ei kannata tehdä, koska se korostaa ihon kuivuutta, ryppyjä, juonteita ja suurentuneita ihohuokosia. Sinisävyjä tulisi välttää, jos iho on punoittava, koska ne korostavat punaisuutta.

Silmämeikissä tulisi välttää rakeisia tuotteita. Alaluomessa vältetään puuteria, kynärajausta ei kannata yksinään käyttää, sillä se suttaantuu helposti.

Huulten rajaus ei saisi olla liian tumma eikä liian voimakas, koska ne pienentää suuta ja saattaa aiheuttaa liian kovan kontrastin ihoon nähden ja ne korostaa huulten pystyjuonteita. Räikeät värit korostavat ikääntymistä, myös ruskeita sävyjä tulisi välttää, koska niillä helposti saa aikaan väsähtäneen ilmeen.


MITEN MEIKATA IKÄÄNTYNEITÄ SILMIÄ? ENTÄS HUULIA?

- Ikä ei määrää sitä, millainen aikuisen naisen silmämeikin pitää olla. Jos silmäluomen liikkuva osa on hyvin näkyvissä eikä yläluomella ole juurikaan ryppyjä, voidaan silmämeikki tehdä useimilla väreillä ja tyyleillä. Silloin kun ryppyisyyttä on ja se on leskeutunut tai kun silmän valkuainen on väriltään punoittava tai samea, värin valinnalla, luomivärin laadulla, paikalla ja levittämistekniikalla on erittäin suuri merkitys. Silmämeikissä on otettava huomioon myös silmälasit. Silmämeikillä muotoillaan silmiä ylöspäin suuntautuviksi.

- Kauniisti muotoiltu ja raikkaan sävyinen huulimeikki kohottaa koko kasvojen ilmettä. Iän myötä ylähuuli yleensä pienenee ja painuu sivuiltaan sisään samalla kun alahuuli tulee voimakkaammin esiin ja suupielet saattavat painua alaspäin. Kestävä huulimeikki saadaan, kun väritetään huulet kauttaaltaan rajauskynällä. Päälle voidaan levittää huulipunaa tai huulikiiltoa suun keskiosaan. Rajaukset selkeyttää epäselvää huulten reunaa.


-ETSI HYVÄ TUTORIAL - VIDEO IKÄÄNTYNEEN IHMISEN MEIKKAAMISESTA, LINKITÄ VIDEO BLOGIIN. JA KERRO.. -

https://youtu.be/G698dqEfDyY

MIKSI VIDEO OLI MIELESTÄSI HYVÄ?

- Videossa oli mielestäni aika tarkkaan kirjoitettu vaihe vaiheelta mitä tehtiin. Ja video oli aika selkeä, tämmöinenkin ketä ei pahemmin ole ikinä meikannut saa kyllä hyvän pohjan tästä videosta. 👍🏻

SAITKO VIDEOLTA JOTAIN HYÖDYLLISTÄ VINKKIÄ? 

- Kaikki vinkit olivat hyödyllisiä tälle ei niin meikkaaja tyypille 😅👌🏻

MINKÄ TUOTEPERHEEN TUOTTEITA VIDEOLLA KÄYTETTIIN?

- Se ei kyllä tässä videolla selvinnyt 🤔

SELVITÄ KUKA VIDEOLLA MEIKKASI?

- Meikkitaiteilija Raili Hulkkonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti